Kategorie
- Aromatické a léčivé rostliny
- Dvouletky
- Hrnkové květiny
- Letničky
- Letničky k řezu nebo sušení
- Trvalky
- Trávy
- Zeleniny
- Brokolice
- Kedluben
- Celer
- Cibule
- Fazol zahradní
- Hrách setý dřeňový
- Jahodník měsíční
- Kadeřávek
- Kapusta hlávková
- Kapusta růžičková
- Kopr
- Květák
- Meloun vodní
- Mrkev
- Okurka nakládačka s hrubou, řídkou bradavičností
- Okurka nakládačka s jemnou, hustou bradavičností
- Okurka nakládačka, partenokarpické
- Okurky salátové
- Okurky salátové - hadovky
- Paprika
- Patison
- Pažitka
- Zelí pekingské
- Petržel zahradní
- Pór pravý
- Rajče tyčkové
- Rajče keříčkové
- Ředkvička
- Řepa salátová
- Salát hlávkový k rychlení
- Salát hlávkový polní
- Salát ledový
- Tykev
- Zelí hlávkové
- Pastiňák setý
- Tuřín
- Kukuřice
- Řeřicha
- Mochyně
- Tykev cuketa
- Tykev muškátová
- Letničkové směsi
Informace
Pastiňák setý
(1)Pastiňák - Pastinaca sativa je zatím méně používanou zeleninou. HTS 4-5 g, 200 - 250 semen v 1g. Pěstuje se pro kořeny, které se vzhledově velmi podobají petrželi, chutí připomínají mrkev. Ve srovnání s mrkví však obsahují více vitamínu C – 180 mg na 1000 g, z dalších vitamínů pak obsahují vitamín E a B 12. Pastiňák je plodinou druhé tratě, pěstitelsky nenáročný. Vyhovuje mu vlhčí prostředí, daří se mu i ve vyšších polohách, snáší i mírné zastínění. Vyžaduje hluboké hlinitopísčité půdy s dostatkem humusu, čerstvé hnojení působí nepříznivě na skladovatelnost. Sejeme brzo na jaře do řádků 30 cm vzdálených, v řádku jednotíme na 4 – 7 cm. Sklízíme na podzim, dobře přezimují na záhoně.

výnosná pozdní odrůda pastináku. Vyznačuje se produkcí vyrovnaných, dlouhých bílých kořenů s…