- Aromatické a léčivé rostliny
- Dvouletky
- Hrnkové květiny
- Letničkové směsi
- Letničky
- Letničky k řezu nebo sušení
- Novinky 2023
- Trávy
- Trvalky
- Zeleniny
- Artyčok
- Brokolice
- Celer
- Cibule
- Čekanka salátová
- Fazol zahradní
- Fenykl
- Hrách setý cukrový
- Hrách setý dřeňový
- Jahodník měsíční
- Jahodník velkoplodý
- Kadeřávek
- Kapusta hlávková
- Kapusta růžičková
- Kedluben
- Kiwano
- Kopr
- Kukuřice pukancová
- Květák
- Lilek / baklažán
- Meloun vodní
- Mexická miniokurka
- Mochyně
- Mrkev
- Okurka setá
- Paprika
- Pastiňák setý
- Patison
- Pažitka
- Pažitka čínská
- Petržel zahradní
- Pór pravý
- Rajče
- Reveň
- Roketa setá
- Ředkev
- Ředkev černá
- Ředkvička
- Řepa salátová
- Řeřicha
- Salát
- Salát listový
- Salát římský
- Špenát
- Tykev
- Tykev cuketa
- Tykev muškátová
- Zelí hlávkové
- Zelí pekingské
artyčok
(1)Artyčok - Cynara scolymus je teplomilná vytrvalá lahůdková zelenina, má cca 20 semen v 1 gramu. Rostliny jsou mohutné a listy vytváří široké růžice, proto se doporučuje spon 100×100 cm. Vysévá se v březnu a v druhé polovině května se vysazuje otužilé sazenice na slunné stanoviště s hlubokou, dobře zpracovanou a dostatečně vlhkou půdou. Sklizeň nerozvitých, ale dobře vyvinutých poupat se provádí postupně od července do září. Velmi dobře se u nás artyčoku daří ve vinařských oblastech, nesnáší teploty pod -10 °C. Při pěstování ve fóliovníku u nás spolehlivě přezimuje, při venkovním pěstování se doporučuje na podzim rostliny vyrýt a na zimu uskladnit v písku v chladné místnosti nebo na stanovišti dobře nakrýt slámou.
Vyberte parametry zboží